Skoči na glavno vsebino
V prireditveni dvorani smo 25. maja 2023 kot nagrado učencem ob zaključku tekmovanja za bralno značko gostili Roka Bohinca: stand up komika, igralca, TV voditelja, pisatelja. Predstavil nam je svoj prvi mladinski roman Smrdljivc. Izvedel je pravo stand up sceno, v kateri smo sodelovali in se na glas smejali šalam in domislicam. Prireditve so se udeležili učenci in učenke od 5. do 9. razreda, ki so osvojili bralno priznanje ter njihovi mentorji.
Med njimi so bili tudi učenke in učenci, Zlate bralke oz. Zlati bralci, ki so vseh devet let šolanja tekmovali za bralno značko. 15 si jih je prislužilo ta žlahten naziv. Na valeti bodo prejeli knjižne nagrade in spominska priznanja za zvestobo knjigi in Bralni znački v osnovni šoli.
  • v 9. a so to: Tija Halilov, Anajla Okić in Luka Petković,
  • v 9. b: Sanja Mrkonjić, Amra Mešinović, Luka Pilipović, Ajna Lović, Ines Ropoša,
  • v 9. c: Katrin Čehajić, Kleja Mlakar, Tara Podnar, Manca Šlibar, Lara Vilman, Tilen Gril in Maša Planinšek.
Bralno priznanje je letos skupaj od 1. do 9. razreda osvojilo 397 učencev, to je več kot polovica vseh učencev ali 54 % vseh učencev na šoli. Za primerjavo od lani kar za 121 učencev več, če bi računali v odstotkih pa za 16% več. Čestitke vsem bralkam bralcem, ki so osvojili bralno značko ter njihovim mentoricam in mentorju. Fotografije: Meta Šuligoj in Angelica Podoš Koordinatorica bralne značke: Katja Svetlin Piščanec
(Visited 91 times, 1 visits today)
Dostopnost