Skoči na glavno vsebino

V torek, 23. 1. 2024, so učenci pri izbirnem predmetu turistična vzgoja spoznali Alpsko konvencijo. V sklopu sodelovanja pri projektu Mladi v Alpah z agencijo RAGOR je gospa Živa Novljan, projektna sodelavka pri Alpski konvenciji, skozi različne aktivnosti ponudila vpogled v namen in delovanje Alpske konvencije.

Alpska konvencija je mednarodna pogodba med osmimi državami. Vanjo je vključena tudi Evropska unija. Cilj Alpske konvencije je trajnostno življenje v Alpah. Začeli so z ogledom videoposnetka https://www.youtube.com/watch?v=JIvpk2Yjgm0&ab_channel=alpconv in nato s kvizom preverili znanje, ki ga učenci že imajo o Alpah. Ali ste vedeli, da imenujemo Alpe tudi vodni stolp Evrope?

Gospa Živa Novljan je nato predstavila, zakaj je pomembno, da imamo v Alpah tudi zavarovana območja, kako se razvija turizem v Alpah, kakšnega pomena je gorski gozd in zakaj je le-ta pomemben tudi za turizem.

Učenci so v skupinah narisali in predstavili kraj/vas, v katerem/kateri bi živeli. Pod vtisom pogovora in videoposnetka se je večina odločila za odročen manjši kraj, kjer ni avtomobilov in tovarn.

Pouk so zaključili z igro s kartami ClimCrads – Alpsko podnebje v tvojih rokah. Učenci skozi igro skušajo doseči različne podnebne cilje z izvajanjem podnebnih aktivnosti. Kdor prvi doseže podnebni cilj, zmaga.

BESEDILO: ga. Eva Bregar

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost