Skoči na glavno vsebino

Luka je vrhunski športni plezalec, ki je v svoji kratki športni karieri nanizal uspehe, o katerih sanjajo vsi športniki. Ker je Luka naš someščan in je bil v osnovni šoli učenec naše šole, smo ga povabili, da se je našim nadarjenim učencem in učencem športnikom, predstavil in povedal nekaj o plezanju in svojih uspehih. Z njim se je pogovarjala kar njegova starejša sestra, ki je učiteljica na naši šoli.

 

Luka je povedal, da je s plezanjem začel že pri petih letih. Že v osnovnošolskih letih je pod vodstvom dobrega trenerja, ki ga trenira še danes, začel dosegati vrhunske rezultate. V srednješolskih letih je že zmagoval na tekmah svetovanega formata. Luka si postavlja visoke cilje in je za njih pripravljen trdo delati. Uči se iz napak in vztraja pri treningih tudi takrat, ko ni motivacije. Trema mu pomaga pri doseganju boljših rezultatov.  Povedal je, da mu k boljšim rezultatom na tekmah pripomorejo tudi navijači, zato nas je vse že sedaj povabil, da ga pridemo podpret septembra v Koper, kjer bo tudi v letošnjem letu tekma svetovnega pokala.

 

Luka je ob vrhunskem plezanju vsa leta vestno in uspešno opravljal tudi šolske obveznosti. Povedal je, da se je v šoli dobro počutil in da redno delal domače naloge. Tudi Lukovi osnovnošolski učitelji se Luka spominjajo kot vestnega in prijetnega učenca.

Res smo bili veseli in hvaležni, da si je Luka vzel čas in nas obiskal. Zaželeli smo mu veliko uspehov, zanj pa bomo še naprej držali pesti.

BESEDILO in FOTO: ga. Andreja Jalen

(Visited 114 times, 1 visits today)
Dostopnost