Skoči na glavno vsebino

Parada učenja se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih letih je bila uspešno izpeljana na okrog 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos se je izpeljal dogodek Parada učenja na Jesenicah.

Parada učenja  je v različnih krajih po Sloveniji organizirana na isti dan, in sicer v sredo, 24. maja 2023. Na trgih in drugih javnih mestih so mimoidoče vabile stojnice, delavnice, možen je bil ogled bogatega programa z nastopi na odrih, multimedijske predstavitve in tudi strokovni dogodki na bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje so potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja je bilo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture učenja

 

Na Paradi učenja so med drugim nastopali učenci Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice. Izbrani učenci so nastopali s pesmijo v ruskem jeziku, in sicer v sklopu Zabavne ruščine pod okriljem prof. ruščine Ane Kersnik Žvab.

BESEDILO in FOTO: ga. Ana Kersnik Žvab

(Visited 56 times, 1 visits today)
Dostopnost