Skoči na glavno vsebino

Svet Evrope po celi Evropi spodbuja večjezičnost v prepričanju, da jezikovna raznolikost predstavlja pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja in hkrati predstavlja ključno sestavino bogate kulturne dediščine naše celine. Tako na pobudo Sveta Evrope iz Strasbourga že od leta 2001 vsako leto 26. septembra praznujemo evropski dan jezikov.

Vsako leto tudi na naši šoli ta dan posvetimo različnim dejavnostim, namenjenim spoznavanju tujih jezikov in kultur. Letos smo pri urah angleščine in nemščine najprej morali pobegniti iz sobe pobega, ki je učencem zastavljala različne jezikovne izzive. Učenci so jih uspešno opravili in se rešili. Nato pa smo se pogovarjali o palindromih –  to so besede ali povedi, ki se v obe smeri berejo enako.

Učenci so hitro našli primere, kot so Ana, Oto, kisik. Poleg besed smo brali cele povedi, na primer Perica reže raci rep. Učenci so nato izbrali poljuben tuj jezik, našli zanimive palindrome in jih zapisali na barvne trakove. Z njimi smo okrasili hodnike po šoli.

BESEDILO in FOTO: ga. Katja Markelj

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost