Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. 4. 2024, je na naši šoli potekalo finale državnega prvenstva v odbojki za učenke. Med seboj so se pomerile učenke treh najboljših šol v Sloveniji – OŠ Prevalje, OŠ Ankaran in OŠ Toneta Čufarja Jesenice. Tekmovanje se je pričelo z otvoritveno slovesnostjo, ki so jo pripravili učenci naše šole.

V prvi tekmi so se pomerile domačinke proti OŠ Prevalje. Našim v preveliki želji po osvojitvi naslova državnih prvakinj igra nikakor ni stekla, preveč je bilo lastnih napak, kar so zelo dobro izkoristile nasprotnice in zasluženo slavile zmago. Tudi v drugi tekmi so bile Prevaljčanke nepremagljive.

Tako so 1. mesto osvojile učenke OŠ Prevalje, 2. mesto učenke OŠ Toneta Čufarja Jesenice, 3. mesto pa je  pripadlo učenkam OŠ Ankaran.


 

 

 

 

 

 

Finalno tekmovanje je potekalo ob burni podpori navijačev vseh treh šol. Naši učenci so že nekaj dni prej pripravili zanimive navijaške rekvizite, s katerimi so poleg navijanja pričali pravo športno vzdušje.

Učenkam in mentorici, ge. Darji Ambrožič, iskreno čestitamo za odlično 2. mesto, vsem nastopajočim in navijačem pa se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi tekmovanja.

BESEDILO: ga. Darja Ambrožič in ga. Mateja Cuznar Zadnik

FOTO: Katarina Julija Brečko, 9. a

(Visited 42 times, 1 visits today)
Dostopnost