Skoči na glavno vsebino

Državni prvaki v Lego robotiki

V Velenju je bilo 2. 6. 2023 drugo državno prvenstvo v WRO robotiki. Dve ekipi Loparja (Tilen Gril in Gašper Gosar Kočevar) in Pongo (Kristjan Košir in Nejc Petač), sta sodelovali v e-sportu namizni tenis. Tilen Gril in Gašper Gosar Kočevar sta v napetih bojih premagala vse tekmece in postala državna prvaka. Uvrstila sta se na svetovno prvenstvo v Panami. Bravo!

več…

“PRI VAS JE BILO RES ZELO LEPO”

“Pri vas je bilo res zelo lepo,” sta nam ob slovesu rekli kolegici iz Češke, ki sta ta teden spremljali kolege na delovnem mestu. Učiteljici iz Češke sta skupaj z nami preživeli zanimiv in prijeten teden. Ogledali sta si različne ure pouka, uživali na proslavi Tončkov talent, se z učenci odpravili v gozd in spoznali, česa vsega se da v naravi naučiti …

več…

OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

V prireditveni dvorani smo 25. maja 2023 kot nagrado učencem ob zaključku tekmovanja za bralno značko gostili Roka Bohinca: stand up komika, igralca, TV voditelja, pisatelja. Predstavil nam je svoj prvi mladinski roman Smrdljivc. Izvedel je pravo stand up sceno, v kateri smo sodelovali in se na glas smejali šalam in domislicam. Prireditve so se udeležili učenci in učenke od 5. do 9. razreda, ki so osvojili bralno priznanje ter njihovi mentorji.
več…

OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE ZA UČENCE OD 1. DO 4. RAZREDA

več…

KO SE PREDSTAVIJO MLADI TALENTI

Končno je prišel čas, ko smo si lahko ogledali 1. del Tončkovega talenta. Zadnji majski dan so na oder stopili učenci razredne stopnje in predstavili svoje (skrite) talente. Učenci so peli, plesali, igrali na različne inštrumente, se z baletnimi koraki prepustili klasični glasbi … Dvorana je s ploskanjem nagradila vse nastopajoče in mentorico, go. Mojco Čebulj.

več…

UČITELJICI IZ ČEŠKE PRIŠLI NA JESENICE

V ponedeljek, 29. 5. 2023, sta v okviru projekta Erasmus+ na našo šolo prispeli učiteljici iz Češke. Gospodični bosta v tem tednu spremljali pouk učencev tako na razredni kot tudi na predmetni stopnji. Prvo šolsko uro sta jima devetošolca Luka in Tija v odlični angleščini predstavila našo šolo.

 

več…

Z ZABAVNO RUŠČINO NA PARADI UČENJA

Parada učenja se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih letih je bila uspešno izpeljana na okrog 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos se je izpeljal dogodek Parada učenja na Jesenicah.

več…

PONOSNA TRETJEŠOLKA PISALA PREDSEDNICI DRŽAVE

V 3. razredu so učenci skupaj z razredničarkami ustvarjali in pisali razglednice svojim domačim ter tudi ostalim pomembnim osebam. Učenka Lejla Silić je zelo ponosna, da našo državo vodi ženska, zato je razglednico naslovila na predsednico Republike Slovenije dr. Natašo Pirc Musar.

več…

NASLOV

Cesta Cirila Tavčarja 21,
4270 Jesenice

TELEFON

 04 58 33 250

(Visited 5.858 times, 10 visits today)
Dostopnost